Pictură
Oana-Maria Paul pictează povești despre oameni și locuri

     „Iubesc să pictez marea și peisajele marime, pentru că au orizontul jos, subiectul este concentrat aproape de pământ, este modest, dar “decopertează” luminozitatea și profunzimea cerului.  Mai mult, pe malul apei este mereu o lume mărunta și spectaculoasă, care construiește haotic un univers interesant. Peisajele sunt întodeauna melancolice, dar niciodată dezolante. Îmi plac lucrurile neprihănite și duioase și îmi doresc să redau o stare de spirit, nu o realitate concretă.” (Oana Paul)

       Printre cele mai așteptate evenimente ale „Culturii la Liman” se numără expozițiile de pictură și fotografie, dedicate peisajelor de la 2 Mai și Vama Veche, locul unde marea se privește adânc, cu respect.  

       Și anul acesta se continuă tradiția, iar Oana-Maria Paul își va expune peisajele marine inspirate de poezia țărmurilor de la 2 Mai și Vama Veche, alături de lucrările fotografului Mihnea Turcu, în cadrul celei de-a treia ediții a programului „Cultura la Liman 2024”.

     Vernisajul va avea loc luni, 29 iulie 2024, ora 19.00, la Căminul Cultural 2 Mai. Expoziția va rămâne deschisă o săptămână, până pe 5 august.

        Oana-Maria Paul s-a născut în 1982, în Slatina. Absolventă a Facultății de Drept, în 2005 a făcut cunoștință cu pictura. A fost cursantă a Școlii Populare de Artă din București, dezvoltându-se artistic sub îndrumarea unor pictori români contemporani.

       A început să picteze teme inspirate din locuri și obiecte care și-au pus amprenta asupra ei, având capacitatea de a transmite celorlalți energia lor unică, respingând logica tradițională. Artista reușeste să sintetizeze chintesența în puține elemente, mai ales prin intermediul cromaticii. Tablourile sale reușesc să păstreze optimismul, lăsând ochiului spectatorului o anumită bucurie de viață. Uneori, locurile și obiectele dau impresia că sunt scoase dintr-o cutie dintr-un trecut îndepărtat, care încă își face simțită prezența.

         Nu există alb sau negru în creațiile sale, nu există bine sau rău, sunt doar povești despre oameni și locuri, care trebuie amintite într-un mod special, reușind să creeze lumi și universuri aparte.

     „Prin picturile mele, încerc să exprim afectul și emoția, evitând subiectele spectaculoase sau exotice. Îmi place să creez stări, emoții, aducere aminte, nostalgie. Cred că pictura scoate din mine stratul pur și arhaic al copilăriei. Pictura mea se bazează pe lucruri simple, nu vrea să epateze; nu caut subiecte spectaculoase sau exotice, nu vreau să șocheze. Lucrurile care contează pentru mine sunt lucrurile simple, la care mă tot întorc; probabil că acesta este și motivul pentru care culorile folosite de mine sunt naturale și neutre; totul e organic, natural, integrat în viață. Culoarea reprezintă afecțiune pură, este discretă, dar “voioasă” în același timp. Pentru mine, cel mai important este subiectul, trăirea care este convingătoare, căci este un subiect trăit de mine, nu este un subiect literar, despre care am auzit sau citit. Autenticitatea, împreună cu simplitatea, sunt laitmotivele mele atunci când pictez; îmi doresc mult ca pictura să rămână curată, îmi place “cumințenia” în subiecte”, declară artista, subliniind temele principale și crezul artistic care o face să așeze pe pânză poezia culorilor, cu o voce unică.

   

 Pentru mai multe informații vă așteptăm pe pagina oficială a Comunei Limanu și pe pagina Facebook a programului – Cultura la Liman.

Notă: Informaţii protejate de către dispoziţiile legale incidente. Preluarea de informaţii de către persoane/publicaţii/site-uri
web/legate etc. poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă. În mod obligatoriu, în
aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei.

Powered by WordPress